باورهای غلط غذایی که فکر می کنیم حقیقت دارند۱۲۱۲ نظر

باورهای غلط غذایی که فکر می کنیم حقیقت دارند

باورهای غلط غذایی که فکر می کنیم حقیقت دارند

سلامت نیوز چیزهایی مانند عکس های قدیمی خانوادگی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند و برای آنها ارزش قائلیم. اما اگر این موارد باورهای غلط غذایی باشد باید جلوی آنها را گرفت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، بسیاری از ما وقتی کودک بودیم برخی از این باورهای غلط را از بزرگ تر ها شنیده ایم و بر اساس اعتمادی که داشتیم فکر می کردیم حقیقت دارند.

حالا زمان آن رسیده که یک بار برای همیشه به برخی از این باورهای غلط نه بگوییم.

در این مقاله سعی می کنم با واقعیت های علمی به سراغ باورهای غلط غذایی بروم و جای سوال برایتان نگذارم.

باور غلط هفت سال طول می کشد تا آدامس هضم شود

همه ما این داستان را شنیده ایم که هفت سال طول می کشد تا بدن انسان آدامس را هضم کند.

اما معلوم نیست دقیق کی و کجا این باور غلط ریشه گرفته. و چرا هفت سال؟

باید بدانید که اگر به هر دلیلی آدامس خود را بلعیدید آن آدامس درست مانند هر غذای دیگری فرآیند هضم را طی کرده و سپس از بدنتان دفع می شود.

آنزیمها بیشتر آدامسی که بلعیده اید را تجزیه می کنند و باقی آن نیز توسط بدن دفع می شود.

بنابراین اگر از کسانی هستید که عادت دارند آدامس را غورت بدهند جای نگرانی نیست.

در موارد بسیار نادر کودکانی پس از بلعیدن آدامس دچار مشکلات معده شده اند که آن هم کوتاه مدت بوده است.

اما به صورت کلی بلعیدن قسمتی از آدامس برای فردی سالم مشکلی به وجود نخواهد آورد.

اگر می خواهید آدامس بجوید سرکار استفاده اش کنید چون تحقیقات نشان داده این کار باعث تقویت توجه و عملکرد فرد می شود.

باور غلط نوشیدن هشت لیوان آب در روز

اشکالی ندارد روزی هشت لیوان آب بنوشید.

این نوشیدنی بدون کالری تشنگی تان را رفع می کند، نقشی حیاتی در تثبیت دمای بدن دارد به دفع ضایعات بدن کمک می کند و کلی مزیت دیگر.

اما نوشیدن هشت لیوان آب در طول روز تنها یک تخمین سخت گیرانه است نه یک قانون.

نیاز به مایعات بسته به سن، جنسیت، وزن، میزان فعالیت و آب و هوا متفاوت است.

بعلاوه نیاز بدنتان به آب را می توانید از راه های دیگر به جز نوشیدن آب ساده رفع کنید.

بسیاری از افراد سالم اجازه می دهند علائم تشنگی برای تاین آب مورد نیاز بدن راهنمایشان باشد.

در طول روز بیشتر غذاهایی که می خورید مخصوصا میوه ها و سبزیجات حاوی آب هستند.

بنابراین جای نگرانی برای نوشیدن 8 لیوان آب وجود ندارد.

فقط اجازه ندهید احساس تشنگی شدت پیدا کند همین برای تامین آب بدن کافی است.

باور غلط پختن سبزیجات ارزش غذایی شان را نابود می کند

به این فکر می کنید که برنامه غذایی خام خواری را شروع کنید؟

تحقیقات نشان داده خام خوردن سبزیجات همیشه بهترین روش برای دریافت بیشتر مواد مغذی نیست.

در طی فرآیند پخت نه تنها بیشتر مواد مغذی سبزیجات حفظ می شود.

بلکه در برخی مواد پخته شدن مواد مغذی آنها را بیشتر در دسترس بدن قرار می دهد.

در یک تحقیق مشخص شد پختن هویج تا زمانی که مقداری نرم شود می تواند بتاکاروتن آن را تا 40 درصد افزایش دهد.

در تحقیقی دیگر مشخص شد گرم کردن گوجه فرنگی ها مقدار لیکوپن آنها را افزایش می دهد.

دلیل این افزایش آن است که گرما باعث تخریب دیواره هایی می شود که مواد مغذی مانند بتاکاروتن و لیکوپن را در خود به دام انداخته اند.

نتیجه اینکه سبزیجات را هم به صورت خام و هم به صورت پخته میل کنید.

باور غلط غذایی مرغ را برای از بین بردن باکتری هایش بشویید

این مسلما کاری است که پدر یا مادرتان انجام می داده است.

در واقع سال هاست که این توصیه پابرجاست – مرغ را قبل از اینکه بپزید زیر آب بگیرید.

اما این تنها جایی است که می توانید به والدین یا مادربزرگ خود بگویید کارشان اشتباه است.

اول اینکه آب باکتری ها را نمی شوید، پختن مرغ یا دیگر گوشت ها در دمای مناسب تنها راه از بین بردن باکتری ها است.

دوم اینکه شستن مرغ با آب باعث می شود باکتری های بد آن علاوه بر دست ها روی کابینت ها و جاهای دیگر نیز پخش شود.

به راحتی می توان گفت تمام چیزهایی که دور سینک آشپزخانه هستند به گونه درگیر خواهند شد.

بنابراین همه چیز را به پخت مناسب گوشت واگذار کنید.

باور غلط نمک برایتان بد است

نمک ذاتا برایتان خطرناک نیست. در واقع اساسا خوب نیز هست.

اول اینکه باید بدانید نمک حاوی سدیم است. یک قاشق چای خوری نمک حاوی 2.300 میلی گرم سدیم است.

بدن به سدیم برای کنترل حجم خون، تنظیم فشار خون و تثبیت عملکرد مناسب عصب ها و عضلات نیاز دارد.

نمک برای عملکرد بدن انسان ضروری است.

پس چرا نمک اینقدر بد نام شده؟ دلیلش این است که ما بیش از حد نمک استفاده می کنیم – بیش از 3.400 میلی گرم سدیم در روز.

مصرف بیش از حد سدیم در برنامه غذایی با بالا رفتن فشار خون و خطر سکته مغذی و بیماری های قلبی در ارتباط است.

بر اساس تحقیقات انجام شده حدود 70 درصد این سدیم اضافی از غذاهای فرآری شده و غذای رستوران ها می آید.

بنابراین نمک برایمان بد نیست اما باید تعادل را حفظ کنیم.

باور غلط آب میوه آب و قند است

گاهی اوقات شربت هایی که با نام میوه ای ارائه می شوند کاملا غیر طبیعی هستند و با رنگ و قند به آنها طعم اضافه می شود.

خوشبختانه آب میوه های طبیعی چنین نیستند.

بنابراین برای سلامت خودتان از آب میوه های 100 درصد طبیعی استفاده کنید نه از مواردی که روی آنها نوشته حاوی فلان درصد آب میوه طبیعی.

با اینکه مصرف میوه کامل اولین توصیه متخصصان تغذیه است اما نوشیدن آب میوه 100 درصد طبیعی نیز خالی از مواد مغذی نیست.

اگر خودتان آب میوه نمی گیرید سعی کنید آن را از کمپانی بخرید که مورد اعتماد است.

باور غلط از خوردن زرده تخم مرغ پرهیز کنید

خوردن سفیده تخم مرغ بدون زرده مانند این است که شلوار بپوشید اما پیراهنتان را یادتان برود.

چرا باید تخم مرغ را کامل بخوریم؟

از سفیده تخم مرغ پروتئین با کیفیت بالا دریافت می کنید اما از زرده تخم مرغ مقدار زیادی مواد مغذی مناسب قلب دریافت خواهید کرد.

مانند کولین، لوتئین، زاکسنتین، امگا 3 و حتی مقداری پروتئین.

بله کلسترول نیز تنها در زرده تخم مرغ وجود دارد که آن را هم دریافت می کنید.

اما بر اساس تحقیقات سازمان پیشگیری از بیماری ها و ارتقا سلامت آمریکا کلسترول در برنامه غذایی تاثیر قابل توجهی روی LDL ( کلسترول بد ) ندارد.

چربی های اشباع و چربی های ترانس هستند که روی سطح این نوع کلسترول در خون تاثیر می گذارند.

در واقع سطح بالا کلسترول معمولا به ژنتیک و سبک زندگی ناسالم مربوط می شود.

سبک زندگی نا سالم یعنی الگوی غذا خوردن غلط، نداشتن تحرک، سیگار کشیدن یا اضافه وزن.

باور غلط کرفس غذایی است با کالری منفی

این باورغلط مدت زمان زیادی است که در بین مردم رواج دارد با این حال آسیبی هم به کسی نمی رساند.

یک ساقه کرفس بزرگ حاوی 10 کالری است.

مطمئنا درباره تاثیر گرمایی غذاها شنیده اید و اینکه غذا برای اینکه هضم شود باید فرآیندی طی کند که خود به سوزاندن کالری نیاز دارد.

برخی بر این باورند کالری که بدن برای هضم کرفس باید به کار بگیرد از کالری این غذا بیشتر است بنابراین به آن کالری منفی می گویند.

در واقع چنین چیزی حقیقت ندارد و بدن کالری چندانی برای هضم یک غذا استفاده نمی کند.