چرا انجمنهای تغذیه در هم ادغام نمیشوندبه جای ایجاد انجمن های موازی به مشکلات اساسی تر بپردازیم۱۲۱۲ نظر

چرا انجمنهای تغذیه در هم ادغام نمیشوندبه جای ایجاد انجمن های موازی به مشکلات اساسی تر بپردازیم

چرا انجمنهای تغذیه در هم ادغام نمیشوندبه جای ایجاد انجمن های موازی به مشکلات اساسی تر بپردازیم

سلامت نیوز دکتر ربابه شیخ الاسلام،رئيس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران طی نامه ای به وزیر بهداشت با برشمردن مشکلاتی که متخصصین و کارشناسان تغذیه با آن دست به گریبان هستند خاطرنشان کرد «با توجه به مشکلات صنفی بسیار زیاد در عرصه خدمت فارغ التحصیلان تغذیه، این سوال را در دانش آموختگان رشته تغذیه بوجود آورده ایم که چرا دو انجمن در هم ادغام نمی شوند و حال دریافتیم که عزیزانی با دسترسی سهل به جنابعالی در خواست انجمن علمی دیگری داده اند.که آنهم با نام انجمن تغذیه ایران .»

وی در بخش دیگری ازنامه آورده است «اینجانب آرزو داشتم نیروی فرهیخته و علمی تغذیه کشور به جای ایجاد انجمن های موازی؛ در یک انجمن قوی، بجای پرداختن صرف به رژیم درمانی که از دست کارشناسان تغذیه بخوبی بر می آید؛ به مشکلات اساسی تر پرداخته و با حضور پررنگ خود نگاه به عوامل متعدد شیوع بیماری ها را را قوی تر کرده و در سیاست گذاریهای غذا و تغذیه در سطح ملی، به جدی ترین و حیاتی ترین وظیفه خود، در عرصه غذا و تغذیه بپردازند.»

به گزارش سلامت نیوز متن کامل این نامه را در زیر بخوانید

جناب آقای دکتر هاشمی وزیر محترم وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی
با سلام و احترام فراوان
با تشکر از احساس مسئولیت شما در پاسخ به جمع کثیری از دانش آموختگان رشته تغذیه که به شدت نگران وضعیت و امنیت شغلی خود و خواستار حمایت شما هستند، برخی از مشکلات این حیطه از جمله ایجاد تسهیلات ویژه برای پزشکان برای ورود به دورهMD/ PHD تغذیه و محروم کردن کارشناسان تغذیه از حق رای و تصمیم سازی در انجمن های علمی این رشته، مرا بر آن داشت که با توجه به اینکه ملاقات حضوری عليرغم دوبار درخواست میسر نشد این نامه را حضورتان ارسال کنم.

همانطور که مستحضرید مردم و بیماران در طرح تحول نظام سلامت و همچنین در بخش خصوصی از خدمات موثر کارشناسان رشته تغذیه به خوبی بهره می برند و خدمات مشاوره آنان ارزانتر و موثرتر از پزشکانی است که فرصت کمتری برای ارائه آموزش و مشاوره به بیماران دارند و حتی در کریکولوم آموزشی آنها رژیم شناسی تغذیه وجود ندارد.

همچنین دربرنامه های اصلی وزارت بهداشت و طرح تحول سلامت، حفظ و ارتقای سلامت مردم خصوصا در زمینه شیوه زندگی و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر که بار زیادی را از نظر منابع مالی و انسانی به کشور وارد می کند، دارای اولویت است.

در کنترل بیماریهای غیر واگیر نگاه به غذا در ابعاد فراوان آن از آب سالم کشاورزی و محدودیتهای اقلیمی آن و اثر آن بر تغذیه ساکنین، خا ک کشاورزی، کودهای مصرفی، نوع آفت کش ها ،گایدلاین های غذایی برای فرهنگ سازی و آموزشهای همگانی برای انتخاب درست غذا ، سیاست گذاریهای تولید غذا مبنی بر حفظ سلامت ، قیمت گذاری هوشمندانه غذا ، صنعت غذا (که در وزارت بهداشت با توجه به امکانات محدود به بخشی از آن پرداخته می شود )،ایمنی غذا در همه ابعاد زنجیره از مزرعه تا سفره گرفته تا مراقبت و توجه به سبد و سفره غذای مردم که در صد رو به افزایشی از آن از تولید کنندگان بیرون منزل در واحد هایی که تحت کنترل هیچ ارگانی نیستند تهیه شده و با قیمت ارزان توزیع می شود و مجوز های رو به فزونی که به تولید کنندگان خیابانی غذا و فست فود ها در شهر و حاشیه شهر ها و حتی روستا ها داده می شود؛ باید مورد توجه متولیان محترم سلامت باشد. بدون پرداختن به این ابعاد متنوع کاهش بروز و شیوع انواع سرطانها و مقابله با بیماریهای غیر واگیر امکان پذیر نیست.

ما با داشتن انجمنی بنام انجمن تغذیه ایران با مجوز وزارت کشور با سابقه ای بیش از سی سال و انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با سابقه ی 10 ساله که از آن وزارتخانه برای پرداختن به هر دو وجه غذا و تغذیه مجوز گرفته است، تلاش می کنیم که متخصصین این عرصه را در زمینه های اشاره شده آگاه کرده و تلاشی مشترک را را با کمک سایر بخش ها، برای کاهش بار بیماریها، آموزش و باز آموزیها بر اساس دانش روز و... مجهز کنیم.

اگر چه انتظار داشتیم وزارت بهداشت وظیفه ای را در این عرصه ها رسما به ما بسپارد تا بتوانیم کلیه متخصصین تغذیه رابرای کاهش بار این بیماریها هم عزم نموده و با ساختن اطاق فکر ، شیوه های پیشگیرانه موثری را به آن وزارت و معاونت محترم بهداشتی و آموزشی ارایه کنیم.

ولی با توجه به مشکلات صنفی بسیار زیاد در عرصه خدمت فارغ التحصیلان تغذیه، این سوال را در دانش آموختگان رشته تغذیه بوجود آورده ایم که چرا دو انجمن در هم ادغام نمی شوند و حال دریافتیم که عزیزانی با دسترسی سهل به جنابعالی در خواست انجمن علمی دیگری داده اند.که آنهم با نام انجمن تغذیه ایران .

در جلسه مشترکی با حضور جناب آقای دکتر لاریجانی معاونت محترم آموزشی عرض کردم اگر قرار است انجمن علمی دیگری با نظر مقام وزارت تاسیس شود با توجه به شرایط دشواری که به دلیل ورود پزشکان به حیطه تغذیه برای تغذیه شناسان پیش آمده، اجازه ندهید با ورود انجمن سوم کار بسویی رود که کارشناسان تغذیه که بر آشفته از بی مهری های سیستم هستند، نگران تر شوند و انجمن های موجود می توانند با حمایت ایشان و جذب اساتید محترم تغذیه به وظایف مختلف این حیطه شامل تغذیه بالینی، تغذیه جامعه، تغذیه ورزشی، تغذیه بیمارستانی، تغذیه در گروههای سنی پر خطر و ... بپردازند و برای اینکه دستور جناب عالی اجرا شود اگر می خواهند باز به همین نام یعنی انجمن علمی تغذیه ایران انجمنی بدهند ؛ انجمن علمی ما را منحل ولی نام غذ ا را به نام انجمن جدید اضافه کنند که با پیشنهاد من مخالفت شد.

اینجانب آرزو داشتم نیروی فرهیخته و علمی تغذیه کشور به جای ایجاد انجمن های موازی؛ در یک انجمن قوی، بجای پرداختن صرف به رژیم درمانی که از دست کارشناسان تغذیه بخوبی بر می آید؛ به مشکلات اساسی تر پرداخته و با حضور پررنگ خود نگاه به عوامل متعدد شیوع بیماری ها را را قوی تر کرده و در سیاست گذاریهای غذا و تغذیه در سطح ملی، به جدی ترین و حیاتی ترین وظیفه خود، در عرصه غذا و تغذیه بپردازند. با این تصمیم گیری جدید در حال حاضر ما سه انجمن به با یک نام مشابه داریم که نگاه مشترکی به تغذیه بالینی دارند


۱- انجمن تغذیه ایران
۲- انجمن علمی غذا و تغذیه ایران
۳- انجمن علمی تغذیه ایران ( جدید )

با توجه به مطالب فوق خواهشمندم دستور فرمایید
۱- برای کاهش دغدغه های شغلی کارشناسان تغذیه که بالغ بر هفت هزار نفر هستند و در بخش دولتی و خصوصی به وظیفه سنگین آموزش و مشاوره تغذیه ، ارایه رژیم های غذایی و درمانی به بیماران و در حقیقت آموزش انتخاب صحیح غذا برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر را انجام می دهند؛ ارزش معنوی قائل شده و آنها را بخشی مهم از نظام سلامت کشور بدانید.
۲- حق ثبت نام و رای در انجمن علمی برای آنان برسمیت شناخته شود.
۳- پزشکان فقط از طریق امتحانات ورودی که سالهاست در کشور جاری است در دانشکده های واجد شرایط وارد رشته دکترای تغذیه شوند.
۴- پزشکان محترم عمومی در تابلوی خود از درج واژه رژیم درمانی خودداری کنند.
۵- آیین نامه سال 1389 که توسط شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی تدوین شده است با حضور اعضای برد تغذیه مورد باز بینی قرار گیرد.
۶- درخواست مي شود براي ترويج تغذيه سالم و و فرهنگ صحيح تغذيه،دوره های آموزشی تغذیه جامعه مورد حمایت بیشتر قرار گرفته و كارشناسان تغذيه اي كه در نظام سلامت به خدمت گرفته شده اند بخش عمده وقت خود را به آموزش به شيوه هاي متنوع در مدارس و ساير مكان هايي كه اجتماع زنان و خانواده ها تشكيل مي شود صرف كنند.

با احترام فراوان
دکتر ربابه شیخ الاسلام
رئيس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران